El 25 de novembre és el dia internacional dedicat a denunciar la violència que pateixen les dones d'arreu del món. Aquest dia es va establir el 1981, durant la Primera Trobada Feminista Llatinoamericana i del Carib, realitzada a Bogotà (Colòmbia), i es va fixar en record de l'assassinat a cops de bastó, el 25 de novembre de 1960, de les tres germanes Mirabal, activistes polítiques de la República Dominicana. Enguany celebrem les novetats introduïdes per la Llei 10/2022, de 6 de setembre, de garantia integral de la llibertat sexual, i la intenció de visibilitzar les violències sexuals (les més preeminents en l’àmbit de la violència vers les dones) i promoure una nova cultura del consentiment que lluiti per eradicar-les.

El Consorci de Serveis Socials de Barcelona s'ha adherit al manifest elaborat per diferents administracions en motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones per contribuir a la seva total eradicació. 

El 19 de novembre es commemora el Dia Mundial per a la Prevenció i lluita contra l’Abús Sexual Infantil.

En aquella data, l'organització Women's World Summit Foundation (WWSF) va fer per primera vegada una crida a altres organitzacions dedicades al món de la infància i de la dona per fer una jornada de prevenció contra qualsevol abús físic, sexual o emocional que puguin patir els infants.

Aquesta data es va instaurar l’any 2000, en sinergia amb el Dia dels Drets de l’Infant que se celebra el 20 de novembre. L’objectiu és visibilitzar i posar mesures eficients i sostenibles per erradicar aquesta xacra social que ha estat històricament silenciada.

Aproximadament, 1 de cada 5 menors pateix algun tipus d’abús sexual. Les nenes tenen un risc major que els nens de patir-ne.

Podeu consultar els següents enllaços per tenir més informació:
https://cejfe.gencat.cat/ca/publicacions/destacats-recerca/guies/
https://www.fbernadet.org
https://www.siguestu.cat/ca/noticies/72-prevencio-de-labus-sexual-infantil.html

El 25 de novembre és el dia internacional dedicat a denunciar la violència que pateixen les dones d'arreu del món. Aquest dia es va establir el 1981, durant la Primera Trobada Feminista Llatinoamericana i del Carib, realitzada a Bogotà (Colòmbia), i es va fixar en record de l'assassinat a cops de bastó, el 25 de novembre de 1960, de les tres germanes Mirabal, activistes polítiques de la República Dominicana. Enguany celebrem les modificacions i novetats introduïdes per la Llei17/2020, del 22 dedesembre,de modificació dela Llei 5/2008, del dret de les dones a erradicarla violència masclista.

El Consorci de Serveis Socials de Barcelona s'ha adherit al manifest elaborat per diferents administracions en motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones per contribuir a la seva total erradicació. 

Des del Consorci volem compartir la notícia publicada pel Departament de Drets Socials de la publicació de la nova pàgina web d'Atenció integrada social i sanitària. En aquesta nova pàgina web s'hi poden trobar la descripció de les línies prioritàries i els documents de referència en aquests àmbits i la relació dels equips que estan treballant per impulsar-les.

Conjuntament amb l’equip de  la Regió  Social de Barcelona, el Consorci ha elaborat dues guies per tal que les famílies i professionals dels recursos que formen part de la Xarxa Pública de Serveis Socials especialitzats per a persones amb discapacitat de Barcelona, tinguin informació actualitzada dels diferents serveis i de quins tràmits s’han de seguir en tot moment, especialment quan es produeixen canvis que afecten a les persones i a la gestió de les places. Podeu consultar els documents tot seguit:

El document presentat el 27 de gener, ha estat elaborat pel CJAS en col·laboració amb el Consorci de Serveis Socials de Barcelona i amb el suport de la Secretaria de Salut Pública i la Secretaria d’Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat de Catalunya,  inclou un marc teòric de treball i exemples reals de treball i recomanacions per abordar la salut sexual en diversos centres residencials de la DGAIA. Aquest document reuneix diverses estratègies, recomanacions i línies de treball que els centres residencials haurien de tenir en compte per tal de garantir els drets sexuals i reproductius. I ho fa compatible i a partir del marc de protecció de la DGAIA.

Dins del marc dels projectes desenvolupats per Apropa Cultura, el Servei d'Atenció a les Persones amb Discapacitat del Consorci coordina el taller "Un matí d'orquestra al teu centre". 

Aquesta activitat ja es va portar a terme l'any passat amb resultats molt positius. Consisteix en la visita als centres de persones amb discapacitat intel·lectual d'un musicoterapeuta que dinamitza un espai musical participatiu amb les persones assistents. Enguany es portarà a terme una segona edició amb tots els centres que ja han estat seleccionats.

Horari d’atenció al públic

De dilluns a divendres de 9:00 a 14:00 h.

(excepte el 24 i 31 de desembre i el mes d'agost)

Per sol·licitar cita prèvia